Péntek, 2020/09/25, 23:03:54
Üdvözöllek Vendég

 

TRABANTAKROBATIKA

Mi is az a Trabantakrobatika?

Bevezetőül:

A "Trab-akrobatika" tulajdonképpen egy szóösszevonás a Trabant és az akrobatika szavakból. De mit is jelent ez? Autóval lehet közlekedni, versenyezni. Autókat újíthatunk fel, találkozókra vihetünk, kezelhetjük őket műtárgyként és egyszerű eszközként is... De miért ne táncolhatnánk velük?

Nehezítsük kicsit a feladatot azzal, hogy nem egy drága, felkészített kaszkadőrautóval próbáljuk a dolgot, hanem egy széria Trabant 601-essel. Ugye, ugye, ez a sokak által lenézett kisautó mennyi mindenre lehet képes! A dolog kicsit lázadás, sokan képtelenségnek tartják, hogy egy Trabi ilyen mutatványokat produkáljon. Tegyük hát próbára!

Az országban de talán a világon is- mindössze csak egy ember végzi ezt a cseppet sem veszélytelen hobbit. Ő Ackermann Balázs (Aksi).

Balázs már 7 évesen kormányt ragadott .Trabant mániaját a családjától örökölte hiszen a családban már 1971 óta mindenkinek volt Trabantja így hát kézenfekvő volt hogy ő is ezen tanuljon meg vezetni. Jelenleg 2 Trabantot tudhat magáénak egy fehéret amivel a forgalomban küzd ,és egy sárgát. A Sárgát 17 000 Ft-ért vette tele pakolva alkatrészekkkel. amivel egy kis átalakítás után máris akrobata mutatványokat csinált. 11 évesen már szlalompályán gyakorolt és rá pár évvel egy kézifékes kanyarban majdnem felborult amikor is eszébe jutot hogy kikéne probálni a Sárgával kétkerekezni. A sok gyakorlás eredményeként mára már olyan szintre jutot hogy szinte csak a pálya hossza  és a gumikopása (mivel annak oldala nem arra lett kitalálva hogy az autó azon fuson így csa 4-5kilométert hosszan birja) szab határt Aksinak.


A képen Balázs édesapja, barátja és lelkes segítője Labányi Oszkár a Sárga tetején pedig maga Balázs.

Magáról a következőket vallja:

Vidámság - ez az életfilozófiám. Ahol csalódás várhat, oda mindenképp Trabival megyek. Utána leporolom a vállam, beülök és elfordítom a kulcsot. Hisz a Trabi az ember legjobb barátja! (a kutyák után;))

Állítólag rendkívül érzelmes ember vagyok, kell a romantika. Makacs is, na igen, hát van kitartás nem kevés, de kell az élethez nem?

Van egy elég laza hobbim: autót vezetek két keréken... 

Elég sokat tudok beszélni, szeretem a családom, a régi autókat, a zenét, a humort, az állatokat, a barátaimat, a régi technikát s a verseket.

Forrás és bővebb információ található Balázs honlapjánLegyél te is Trabantakrobata! 


A részletekért katins ide!

Az oldalon szereplő valamenyi infórmációt Balázs beleegyezésével tettem közé!

Belépés
Linkek
MA ÜNNEPELNEK

Névnapi idézetek küldése...
LÁTOGATÓK
VÁRHATÓ IDŐJÁRÁS